Game of Thrones - Gozba leda i vatre - deo 1

Nakon više od godinu dana čekanja, ludilo Igre prestola se ponovo zahuhtava. Verujem da je većina vas već odgledala prvu epizovu sedme sezone i da željno isčekujete sledeću/e. U prvoj epizodi smo videli samo uvod za nastavak sezone. Figure su postavljene na šahovskoj tabli i što bi Deneris rekla "Da počnemo?" Očekujem da će sezona biti jako zanimljiva, a posebno što ova sezona ne prati knjigu pa će, za razliku od prethodnih, biti potpuno iznenađenje. Bar za mene i ostale koji su pročitali knjige i gledali seriju uporedo.

Ali u ovom postu neću pisati o knjigama Igre prestola, niti o seriji već o jednom zanimljivom dodatku cele ove fame - kuvaru. Jeste, dobro ste pročitali, pisaću vam o kuvaru i nadam se će vam se dopasti, jer ću sa vama podeliti neke drevne recepte koji su pravljeni po instrukcijama Džordža R.R. Martina i koje jedu naši junaci.

Verujem da se sećate Sansinih omiljenih kolača sa limunom, ili pite sa golubovima koja je služena na Džofrijevom venčanju ili doručka na zidu. Recepti su podeljeni na  6 regiona:

4. King's landing 
5. Dorne 
6. Across the Narrow Sea

i o njima ću pisati u sledećim postovima. :D  U ovom vas očekuju osnove za testa, sosove i sl što će vam pomoći kod pripreme jela. Očekujte i dosta slika, jer greota je da se ovako lepo dizajnirana knjiga ne slika.

Game of Thrones




Takođe kako ne bih prevodila sve recepte i učinila postove predugačkim, slikaću recepte iz knjige. Nadam se da vam neće biti problem što su na engleskom jeziku i da ćete uživati prelepim slikama i receptima. :)




Poudre Douce - Slatki prah


Prvi od recepata je Slatki prah, mešavina začina koji se koristi u ovim jelima, i koji će vam biti potreban u sledećim receptima.



Domaći GoT keksići - Čokoladni jezovuk


Pored recepata iz ove knjige, želela bih da sa vama podelim i recept za brze GoT kolačiće. Ovaj recept sam, zajedno sa pečatom sa glavom Stark vuka, dobila na nagradnoj igri koju je organizovao HBO pre par godina. I verovali ili ne, nikako da napravim ove keksiće. :/


A evo i recepta za testo. U ovoj knjižici ima 3 recepta ali mi se ovaj najviše dopao. Možda jer jedini sadrži kakao.  :)  Vidite i sastojke za recept Ljuta zima dolazi, pa možete i to da probate.





Nadam se da vam se sviđa ovakav tip posta.  :)  Sledeće nedelje vas očekuju recepti sa Zida...a onda idemo malo južnije...


Pišite mi kako vam se sviđa nova sezona i šta očekujete da će se desiti dalje. Takođe, ukoliko napravite neki od ovih recepata javite kako je ispalo i slobodno pošaljite sličice.



O autorima:
Autori ove knjige - Chelsea Monroe-Cassel i Sariann Lehrer, su i autori bloga www.innatthecrossroads.com. Blog je najpre inspirisan receptima iz GoT-a a kasnije i drugim fiktivnim receptima. Sadrži dosta recepata i predivnih slika, tako da obavezno pročešljajte njihov blog i uživajte.  :) Verujem da nećete stati dok ne pregledate sve.








Коментари

Популарни постови са овог блога

Dečak od stakla - Donato Karizi

Razum i osećajnost - Džejn Ostin

Lovac na duše - Donato Karizi